Dip szpinakowy Kornelii
Dip szpinakowy Kornelii0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne i sprawdzone przepisy tylko na pychotka.pl. Wypróbuj dziś z nami przepis na dip szpinakowy Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: szpinaku, majonezu, śmietany i natki pietruszki.
Składniki:
- 4 garście liści szpinaku
- 1/2 szkl majonezu
- 1/2 szkl kwaśnej śmietany
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 pęczek natki pietruszki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Liście szpinaku sparzyć wrzątkiem.Natomiast natkę pietruszki oraz szczypiorek drobno posiekać.Wszystkie składniki wrzucić do miski.Następnie dodać kwaśną śmietanę oraz majonez.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku, pieprzem oraz ostrą papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: sobota, 25, luty 2017 10:59
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny