Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser śliwkowy z migdałami

Składniki:

  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • zagęstnik
  • 0,75 l pokrojonych śliwek
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 4 łyżki słodkiej śliwowicy

    Sposób wykonania:
    Śliwki przełożyć do pucharków po czym oprószyć je cukrem pudrem i skropić śliwowicą.
    Pucharki przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    W miedzy czasie migdały uprażyć na suchej patelni.
    Natomiast śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem.
    Przed podaniem udekorować puc raki bitą śmietana i posypać migdałami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *