Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser ze świeżymi owocami

Składniki:

  • krążek biszkoptowego ciasta
  • 2 szkl. poziomek
  • 1 szkl. jagód
  • 2 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik do śmietany
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 łyżki słodkiej herbaty
  • 2 łyżki białego deserowego wina

Sposób wykonania:

  1. Biszkopt nasączyć herbatą oraz winem.
    Następnie śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego i zagęstnika.
    Połowę śmietany rozłożyć na cieście.
    Na niej ułożyć połowę poziomek oraz jagód.
    Przykryć je resztą śmietany i posypać pozostałymi owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *