Deser lodowy z gruszką
Deser lodowy z gruszką 4.61 out of 5 based on 100 voters.
Składniki:
- 6 połówek gruszek z kompotu
- 6 łyżeczek konfitury
- kieliszek alkohole
- 6 porcji lodów waniliowych
- 8 porcji lodów czekoladowych
- 2 szkl. owoców: poziomek, truskawek
- malin
-
bita śmietana
Sposób wykonania:
-
Owoce zalać alkoholem i odstawić na 1 godzinę.
Następnie gruszki przekroić na ćwiartki i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
W powstałe oto wt włożyć konfiturę i ułożyć w pucharkach.
Obok nich rozłożyć gałki lodów przykryć całość bitą śmietaną.
Wierzch posypać owocami z alkoholem.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: piątek, 18, luty 2011 06:58
- Waldek Chełmiński