Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwona kapusta z jabłkami

Składniki:

  • 1 czerwona kapusta
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

    Sposób wykonania:

    Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody.
    Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut.
    Po tym czasie dodać obrane jabłko pokrojone w kostkę i nadal gotować około 10 minut.
    W między czasie na  rozgrzanym tłuszczy przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić  ją kilkoma łyżkami kapusty i dodać do reszty.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i dusić ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *