Cykoria duszona w pomarańczach
Cykoria duszona w pomarańczach 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 4 cykorie
- 3 dag masła
- sok i starta skórka z 1 pomarańczy
- szczypta pieprzu
- sól
Sposób wykonania:
-
Cykorię przeciąć wzdłuż na pół ale nie do końca po czym je blanszować i wyciąć głąby.
Następnie na patelni rozgrzać masło.
Wówczas dodać do niego sok oraz skórkę z pomarańczy.
Dodać jeszcze cykorię i całość wymieszać.
Pozostawić na małym ogniu około 10 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: poniedziałek, 09, grudzień 2013 11:44
- Kinga Wożniak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak