Ciasto z rabarbarem Agnieszki
Ciasto z rabarbarem Agnieszki0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne ciasto z kawałkami rabarbaru. Musisz je wypróbować. Aby go wykonać potrzebujesz: maślanki, rabarbaru, mąki, jajek oraz cukru.
Składniki:
- 400 g rabarbaru
- 1 szkl maślanki
- 1 szkl cukru
- 2,5 szkl mąki
- 3 jajka
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ szkl oleju
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Sposób wykonania:
-
Rabarbar dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Następnie jajka wbić do miski, wsypać do nich cukier i razem ucierać na puszystą masę.Wówczas dodać maślankę oraz olej.Gdy składniki się połączą dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Mieszać do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta.Wówczas na sam koniec dodać rabarbar.Delikatnie przemieszać.Gotowe ciasto przelać do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 23, lipiec 2015 03:35
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy