Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z kokosem i powidłami

Składniki:

    Ciasto:

    • 3 jajka
    • 1/2 kostki margaryny
    • 17 dkg cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 33 dkg mąki
    • 3 łyżki śmietany

    Filing:

    • 1 słoik powideł (większy)
    • 3 białka
    • 17 dkg cukru
    • 17 dkg kokosu


    Sposób przyrządzenia:
    Ubić cukier z białkami i dodać kokos Wyrobić ciasto, wysmarować blachę 26 cm na 40 cm, wyłożyć ciasto a następnie zaczynając od rogu blachy robimy jeden pasek około 3 cm z kokosy potem z powideł i tak na zmianę. Piec około 45 min w temperaturze190 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *