Ciasto z jagodami Eweliny
Ciasto z jagodami Eweliny0 out of 5 based on 0 voters.
Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Upiec im pyszne domowe ciasto z jagodami. Lista zakupów: jagody, mąka, jajka i cukier.
Składniki:
- 30 dag jagód
- 4 jajka
- 1 i 3/4 szkl mąki
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szkl cukru

Sposób wykonania:
-
Do miski wbić jajka.Dodać do nich cukier i całość dokładnie utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Gdy składniki się połączą nadal mieszając wlewać olej.Na sam koniec wrzucić jagody, delikatnie przemieszać.Gotowe ciasto przelać do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: piątek, 30, październik 2015 06:44
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy