Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto marchewkowe Kingi

Składniki:

  • 2 szklanki startej marchewki na tarce
  • 2 cynamony
  • 1 szklanka oleju
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli

    Sposób wykonania;
    Do mąki wbić jajka.
    Dodać cynamon, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz sól.
    Całość dokałdnie zmiksować aby uzyskać gładką masę.
    Następnie dodać marchewkę startą na tarce oraz olej.
    Dokładnie wymieszać.
    Przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godizny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *