Ciasto marchewkowe Kingi
Ciasto marchewkowe Kingi4.33 out of 5 based on 46 voters.
Składniki:
- 2 szklanki startej marchewki na tarce
- 2 cynamony
- 1 szklanka oleju
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
Sposób wykonania;
Do mąki wbić jajka.
Dodać cynamon, cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz sól.
Całość dokałdnie zmiksować aby uzyskać gładką masę.
Następnie dodać marchewkę startą na tarce oraz olej.
Dokładnie wymieszać.
Przelać do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godizny.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: wtorek, 20, grudzień 2011 09:24
- Kinga Cichoń
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy