Ciasto cytrynowe Kasi
Ciasto cytrynowe Kasi0 out of 5 based on 0 voters.
Tym razem przepis dla miłośników domowych wypieków czyli przepis na pyszne cytrynowe ciasto. Przepis zawiera: cytrynę, margarynę, mąkę oraz jajka.
Składniki:
- 1 cytryna
- 4 jajka
- 1 kostka margaryny
- 1 szkl cukru
- 2 szkl mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
-
Cytrynę sparzyć wrzątkiem.Wycisnąć z niej sok i zetrzeć skórkę.Następnie do miski przełożyć margarynę i wsypać do niej cukier.Całość utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki zaczną się łączyć dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny.Na sam koniec wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Mieszać do połączenia się wszystkich składników.Gotowe ciasto przelać do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: wtorek, 12, maj 2015 03:40
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy