Ciasto Weroniki
Ciasto Weroniki0 out of 5 based on 0 voters.
I kolejny przepis na znakomite ciasto. Tym razem z kawałkami rabarbaru. Aby upiec to ciasto potrzebujesz: rabarbaru, masła, mąki i jajek.
Składniki:
- 1 kg rabarbar
- 200 g masła
- 200 g cukru pudru
- 4 jajka
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
-
Do miękkiego masła dodać cukier puder.Razem utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania oddawać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki się połączą wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Rabarbar dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki.Wrzucić je do ciasta i razem przemieszać.Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 60 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 12, styczeń 2017 05:47
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy