Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące smażone krewetki

Przepis dla miłośników owoców morza. Czyli pomysł na chrupiące smażone krewetki. Lista zakupów: krewetki, czosnek, koperek, masło i cytryna. 
 

Składniki:

  • ½ kg krewetek 
  • 1 cytryna
  • 1 pęczka koperku 
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki dokładnie oczyścić.
    Z cytryny wycisnąć sok i skropić nim krewetki.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Lekko go przesmażyć i wrzucić krewetki.
    Dodać posiekany koperek i razem smażyć przez kilka minut, aż krewetki staną się złociste i chrupiące. 
    Przełożyć na talerz i oprószyć solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *