Chłodnik koperkowy Oli
Chłodnik koperkowy Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na upalne dno. Dziś chłodnik koperkowy Oli. Do jego wykonania potrzebujesz: ogórków, koperku, kefiru i jogurtu naturalnego.
Składniki:
- 2 pęczki świeżego koperku
- 200 ml jogurtu
- 200 ml kefiru
- 3 ogórki gruntowe
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miski przelać jogurt naturalny i kefir.Obrane ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Wszystkie składniki wrzucić do jogurtu i kefiru.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: wtorek, 20, sierpień 2019 12:20
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa