Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwiniowy deser z syropem

 

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
  • 300 ml czerwonego wina
  • ½ szkl. śmietany
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu

Sposób wykonania:

  1. Brzoskwinie obrać po czym przekroić je na połówki.
    Następnie usunąć pestki a owoce posypać cukrem i cynamonem.
    Wlać jeszcze wino i całość doprowadzić do wrzenia.
    Gotować na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie brzoskwinie odcedzić a płyn nadal gotować aż powstanie gęsty syrop.
    Polać nim owoce i przed podaniem schłodzić w lodówce.
    Na sam koniec udekorować bitą śmietaną.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *