Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Blanszowane warzywa w słodkim sosem

 

Składniki:

 

  • po 16: pałeczek z marchewki, różyczek brokułu, zielonych fasolek, paseczków żółtej papryki
  • ½ szkl masła orzechowego
  • ¼ szkl miodu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • ¾ szkl mleka kokosowego

Sposób wykonania:
Warzywa wrzucić do osolonej wody, chwilę blanszować po czym odcedzić i szybko przelać zimną wodą.
Następnie ułożyć je na talerzu.
Natomiast do masła orzechowego dodać miód, sok z limonki, sól oraz pieprz i całość dokładnie wymieszać.
Sos przelać do małej miseczki i podawać go osobno do moczenia warzyw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *