Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt wiedeński

Składniki:

  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • masło i bułka tarta do formy
  • bakalie

 
Sposób wykonania:

Jajka ucierać razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę.
Gdy powstanie już gładkie jednolite ciasto na koniec wlać jeszcze gorące masło, dokładnie wymieszać.
Wrzucić jeszcze bakalie, przemieszać i przelać do formy wysmarowanej  masłem i obsypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185 stopni i piec około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *