Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezy orzechowe

Składniki:
• 4 białka
• 20 dag cukru pudru
• 1 łyżka cukru wanilinowego
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• szczypta soli
• 10 dag zmielonych orzechów


 

Sposób przyrządzenia:
Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę ziemniaczaną i zmielone orzechy. Delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyciskać szprycą lub kłaść łyżeczką małe ciasteczka. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *