Balnszowane szparagi z truskawkami
Balnszowane szparagi z truskawkami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg zielonych szparagów
- 300 g truskawek
- 5 łyżek stołowych octu truskawkowego
- 3 łyżki stołowe oleju słonecznikowego
- czarny pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końce.
Następnie zblanszować je około 4 minut w osolonej wodzie.
W między czasie truskawki pokroić na ćwiartki.
Szparagi odcedzić i przełożyć do truskawek.
Polać całość octem wymieszanym z olejem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: środa, 29, styczeń 2014 09:47
- Teresa Dela
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak