Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany w serowej panierce

Wypróbuj przepis na bakłażana w chrupiącej serowej panierce. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: bakłażana, bułki tartej, startego sera i jajek. 
 

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 100 g startego parmezanu
  • ½ szkl bułki tartej 
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól 
  • pieprz
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany dokładnie umyć i pokroić na dość grube plastry.
    Odsączyć je na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.
    Następnie oprószyć je solą, pieprzem i ostrą papryka.
    Obtoczyć je w mące, strzepując jej nadmiar.
    Następnie zanurzać w roztrzepanym jajku.
    Na sam koniec obtoczyć w bułce tartej wymieszanej ze startym parmezanem.
    Tak przygotowane bakłażany kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *