Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka Jogurtowa Dianki

Składniki:

  • 4 jajka
  • 30 dkg jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka oleju
  • 3 szklanka mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 lukier klasyczny(polewa)

Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywno dodać cukier waniliowy , cukier i żółtka. Miksując dodawać jogurt, olej, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszane składniki wylać do formy 25 centymetrowej. Czas pieczenia 50 minut w temperaturze180-200*C Wystudzoną babkę polać lukrem. Smacznego!
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez agap

2 comments for “Babka Jogurtowa Dianki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *