Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baba migdałowa

Składniki:

  • 100 g słodkich migdałów
  • 25 g gorzkich migdałów
  • 15 jajek
  • 15 łyżek cukru
  • mielona gałka muszkatołowa
  • łyżka masła
  • tarta bułka

Sposób wykonania:

  1. Migdały sparzone wrzątkiem obrać a potem posiekać.
    Dodać ¼ białka i całość dokładnie zmiksować.
    W trakcie dodając po jednym żółtku oraz wsypując cukier.
    Na koniec dodać szczyptę gałki oraz białka ubite na sztywną pianę.
    Całość delikatnie połączyć.
    Wylać ciasto do formy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godzinę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *