Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado faszerowane krewetkami

Składniki:

  • 4 owoce awokado
  • 1 op krewetek koktajlowych
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • ½ cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków sałaty

 

Sposób wykonania:
Awokado przekroić wzdłuż na pół po czym usunąć pestkę i delikatnie wydrążyć część miąższu.
Połówki skropić sokiem z cytryny.
Natomiast miąższ awokado drobno pokroić.
Dodać do niego majonez, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem napełnić połówki awokado.
Ułożyć je na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *