Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananasy w likierze

Składniki

  • ananas 1,5 szt.
  • masło 1,5 łyżki
  • cukier brązowy 4 łyżki
  • likier kokosowy 6 łyżek
  • wiórki kokosowe 4 łyżki
  • jogurt naturalny 1,5 opakowania

    Sposób przyrządzenia
    Ananasa należy dobrze umyć, następnie obciąć górną jego część. Ananasa
    należy podzielić na około 8- 10 części, przecinając go całego wzdłuż.
    Masło należy roztopić na rozgrzanej patelni, następnie dodać do niego
    cukier i dokładnie wymieszać. Później zdjąć je z ognia i powoli wlewać
    do niego likier kokosowy, po czym układać podzielonego na kawałki
    ananasa i całość smażyć do 7 minut z obu stron. Wszystko należy
    przełożyć do salaterki i posypać wiórkami kokosowymi, podawaj z jogurtem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *