Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananasy w cytrynowym kremie

Składniki:

 

  • puszka ananasów
  • listki melisy
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 cytryny
  • 4 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Żelatynę namoczyć w 1/3 szkl. wody po czym rozpuścić w kąpieli wodnej.
Żółtka utrzeć z połową cukru.
Natomiast resztę cukru ubić z białkami, razem delikatnie wymieszać, dodając jeszcze sok z cytryny i żelatynę.
Ananasy ułożyć na dnie pucharków, które zalać kremem.
Wstawić do lodówki na 30 minut.
Przed podaniem posypać skórką cytrynową  i udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *