Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas w polędwicy – przekąska z grilla

Składniki:

    • 20 dkg polędwicy wołowej
    • 1 ananas
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka oliwy
    • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Polędwicę lekko zamrozić, a gdy stwardnieje pokroić ostrym nożem w cienkie plastry. So z cytryny wymieszać z oliwą, sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem, zamarynować w tej mieszance plastry polędwicy. Ananasa obrać, pokroić w kostki odpowiadające wielkością plasterkom polędwicy. Każdą kostkę ananasa owinąć w polędwicę, spiąć wykałaczką. Piec na mocno nagrzanym grillu po 1 minucie z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *