Ananas w aromatycznym syropie
Ananas w aromatycznym syropie4.64 out of 5 based on 395 voters.
Składniki:
- 2 duże ananasy
- 1 cytryna
- 6 szklanek wody
- 0,5 k cukru
- 1/3 szklanki wiśniaku
Sposób przyrządzenia:
Ananasy obieramy i kroimy na 1-centymetrowe pół plastry, skrapiamy sokiem z cytryny Wodę z cukrem gotujemy przez 3 minuty usuwając ewentualną pianę. Plastry ananasa wkładamy do sterylnych słoików i zalewamy gorącym syropem wymieszanym z alkoholem i odrobiną otartej skórki z cytryny. Zamykamy szczelnie i pasteryzujemy 30 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: piątek, 31, sierpień 2007 08:34
- Gosposia Basia
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane