Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek z jajkiem

Dla 4 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 2 jajka
• 1 torebka Żurku KNORR
• 1 ząbek czosnku
• 100 g cienkiej kiełbasy
• pieprz
• 2 gałązki świeżej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania: {hidetags}
Ugotuj jajka na twardo, wystudź, obierz ze skorupek. Wymieszaj Żurek KNORR z wodą według przepisu na opakowaniu, następnie dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku.
Kiełbasę pokrój w kostkę, wrzuć do Żurku i gotuj całość przez 10 minut.
Rozlej zupę do kokilek i włóż do niej jajka pokrojone na ćwiartki. Posyp każdą porcję grubo mielonym pieprzem i udekoruj listkami świeżej zielonej pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *