Składniki:
· 500 g korpusu z kurczaka albo połówka kurczaka
· 2 marchewki
· ½ selera
· kawałek pora
· 1 pietruszka
· 2 kostki Bulionu na wędzonym boczku KNORR
· oliwa z oliwek do smażenia
· 1-2 ząbki czosnku
· 300 g cukinii
· 2 pomidory
· 100g groszku zielonego mrożonego
· 50 g drobnego makaronu
· świeżo zmielony pieprz
· bazylia
· tymianek
· 2-3 łyżki startego parmezanu
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj bulion na kurczaku i pokrojonych w kosteczkę warzywach (marchew, seler por, pietruszka) z dodatkiem kostek Bulionu na wędzonym boczku KNORR.
Podsmaż w drugim garnku, lub na patelni na oliwie z oliwek resztę warzyw – również pokrojonych w kostkę. Dodaj całość do zupy i gotuj, aż warzywa będą miękkie, dodaj zioła i chwilę jeszcze gotuj . Dopraw do smaku pieprzem i ziołami.
Podawaj zupę z ugotowanym wcześniej makaronem i startym parmezanem.{hidetags}