Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zioła i ziółka – katar

 W przypadku podjęcia kuracji ziołami, zalecamy powiadomić o tym lekarza.

Jeżeli nie została podana ilość ziół potrzebnych do sporządzenia mieszanki, należy użyć wszystkich składników w równych częściach.
Klimuszko

  • Ziele fiołka trójbarwnego
  • Ziele świetlika
  • Ziele dziurawca
  • Ziele skrzypu
  • Ziele tasznika
  • Owoc kolendry
  • Liść pokrzywy
  • Ziele bylicy pospolitej
  • Kora kruszyny
  • Ziele bukwicy
  • Kłącze perzu

1 łyżkę mieszanki zalać szklanką wrzątku, odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Pić 3 x dziennie 20 min. przed jedzeniem.

Kałużyński

  • Ziele świetlika
  • Owoc kolendry
  • Ziele tasznika
  • Kłacze perzu
  • Ziele dziurawca
  • Korzeń mniszka pospolitego
  • Koszyczek rumianku pospolitego

Odwar z łyżki na szklankę wody, gotować 3 min. Pić 3 x dziennie szklankę przed jedzeniem.

Zioła andyjskie
Pierwszy etap kuracjiMANAYUPA – przez 2 tygodnie pić trzy razy dziennie (na godzinę przed albo dwie godziny po posiłku) po 1 szklance wywaru albo przyjmować trzy razy dziennie (na godzinę przed albo dwie godziny po posiłku) po 2 kapsułki.
Drugi etap kuracji: 3 miesiąceVILCACORA – przyjmować trzy razy dziennie (30 minut przed posiłkiem) po 1 kapsułce proszku albo trzy razy dziennie (30 minut przed posiłkiem) po 5 kropli płynnego ekstraktu (rozpuszczonych w kieliszku wody lub soku owocowego) albo dwa razy dziennie (30 minut przed posiłkiem) pić szklankę naparu przygotowanego każdorazowo z 2 saszetek (na szklankę wody) lub z 1 saszetki VILCACORA FORTE PLUS,
równocześnie
ASMACHILCA – 1 szklankę ciepłego wywaru, sporządzonego z jednego z wybranych ziół, pić raz dziennie przed snem. Jeżeli pacjent leży w łóżku, może wyjątkowo zwiększyć dawkę do 2 lub 3 szklanek wywaru wypijanych dziennie.

http://www.poradnia.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *