Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina na patyku Marty

Odkryj najlepszy zbiór przepisów na potrawy z wieprzowiny. Tym razem przepis na wieprzowinę na patyku przepisu Marty. Lista zakupów: łopatka wieprzowa, czosnek, ketchup oraz musztarda. 
 

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka oliwa z oliwek 
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przelać musztardę.
    Dodać ketchup i oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. 
    Dodać jeszcze mieloną paprykę, sól oraz pieprz do smaku.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić na całą noc do lodówki.
    Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty.
    Nabijać na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *