Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurze z piekarnika Agaty

 

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
  • szczypta aromatyzowanej soli
  • pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka miodu
  • ½ łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Do ketchupu dodać miód, musztardę oraz oliwę.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny, połączyć.
    Powstała marynatą dokładnie natrzeć udka z kurczaka.
    Wówczas przełożyć je do naczynia żaroodpornego wcześniej wyłożonego folią aluminiową.
    Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem iw stawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 25 minut.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *