Składniki:
Ciasto:
- 1 jajko
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka śmietany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 kg mąki
Sposób przyrządzenia:
Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na 16 części i upiec na złoty kolor w okrągłej formie.
I-krem:
- 1 litr śmietany kremówki
- 2 op. fix(utwardzacz do śmietany)ubić
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
Sposób przyrządzenia:
Według przepisu na zagęszczaczach wykonać krem, wymieszać z pozostałymi składnikami.
II-krem:
- 3 jajka
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 litr mleka
Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników ugotować budyń.
Przekładać upieczone placki kremem ,może być jednym lub na przemian raz jednym raz drugim …smacznego