Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka Kingi

Ciasto  dla niespodziewanych gości? Czemu nie ? Przygotuj je razem z nami. Szarlotka Kingi to nasza dzisiejsza pozycja. Lista zakupów: jabłka, cynamon, masło, jajko. 
 

Składniki:

  • 1 kg jabłek 
  • 1 łyżeczka cynamonu 
  • 1 łyżka cukru 
  • 1 kostka masła 
  • 3 szkla mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajo
  • 1 szkl cukru
 

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić  w kostkę usuwając gniazda nasienne. 
    Następnie na stolnicę przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
    Dodać masło i razem posiekać.
    Wówczas wbić jajko i dodać 1 szkl cukru.
    Razem dokładnie wyrobić na gładkie jednolite ciasto.
    Gotowe uformować w kulę.
    Owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
    Po tym czasie 2/3 ciasta rozwałkować i wylepić nim dno formy.
    Na cieście rozłożyć jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem.
    Na wierzchu rozłożyć resztę ciasta pokrojonego w paseczki.
    Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *