Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świderki z pesto

 

Składniki:

  • makaron świderki
  • łyżka posiekanych włoskich orzechów
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki startego parmezanu (lub innego sera twardego)
  • 3 ząbki czosnku
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć orzeszki cały czas mieszając.
    Wówczas przełożyć je do miseczki.
    Dodać posiekane ząbki czosnku posiekaną bazylię oraz resztę oliwy.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie pesto.
    Na koniec połączyć z parmezanem.
    Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym wymieszać go z pesto.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *