Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

    • główka młodej kapusty
    • ½ szklanki majonezu
    • ½ szklanki jogurtu naturalnego
    • 1 marchewka
    • 1 młoda cebulka wraz z piórkami
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz, cukier


    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę drobno poszatkować, dodać marchewkę utartą na tarce o grubych oczkach oraz drobno posiekaną cebulę. Posolić wymieszać, przełożyć na durszlak. Z majonezu, jogurtu i przypraw przygotować dresing. Kapustę dokładnie odcisnąć z wytworzonego soku, wymieszać z dresingiem i posiekanym koperkiem.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *