Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z marchewki, pietruszki i jabłek w śmietanie

 

Składniki:

  • 25 dag marchwi
  • 15 dag pietruszki
  • 10 dag jabłek
  • 1/8 l śmietany
  • 1łyżka posiekana natka pietruszki
  • sól
  • cukier
  • cytryna

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usuwając gniazda nasienne.
    Wówczas skropić jabłka sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Następnie obrane marchewki i pietruszkę również zetrzeć na tarce i przełożyć do jabłek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Na koniec polać surówkę śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *