Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kolorowej papryki i pomarańczy

 

Składniki:

  • 1 pomarańcze
  • 1 zielona papryka
  •  1 żółta papryka
  •  1 czerwona papryka
  • szczypta imbiru
  •  cytryny
  •  2 łyżki ketchupu
  •  łyżeczka płynnego miodu
  •  łyżka oliwy

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki.
    Następnie papryki umyć po czym wszystkie pokroić w paseczki, usuwając gniazda nasienne.
    Wymieszać papryki z pomarańczą.
    Natomiast ketchup połączyć z miodem, oliwą oraz sokiem z cytryny.
    Doprawić jeszcze do smaku imbirem i powstałym sosem polać surówkę.
    Całość delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *