Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwkowy deser na powidłach

Składniki:

  • 4 łyżki powideł
  • 2 łyżki deserowego wina
  • 30 dag białego sera
  • 0,75 l śliwek węgierek
  • 1 szkl. kremowej śmietanki
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki czekoladowych wiórków

    Sposób wykonania:
    Powidła razem z alkoholem wymieszać ze sobą i przełożyć do pucharków.
    Potem rozłożyć ser pokrojony w kostkę a na nim połówki śliwek.
    Na samej górze rozłożyć warstwę bitej śmietany z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
    Przed podaniem posypać startą czekoladą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *