Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik „Pawie oczka”

 

Składniki:

    Ciasto:

    • 1 kostka margaryny
    • 1 szklanka cukru
    • 1 łyżka oleju
    • 10 łyżek wody
    •  2-3 łyżki kakao „z wiatraczkiem”
    • 1 kg zmielonego sera
    • 1 szklanka cukru cukier wanilinowy
    • 4 łyżki kaszki manny
    • ½ kostki roztopionego masła
    • 4 żółtka 4 białka (na pianę)

 

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagotować i ostudzić. Dodać: 4 żółtka, 2 szklanki mąki, mały proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą z białek pianę, ale najpierw przygotować masę serową.
Składniki na masę wymieszać dodając na końcu pianę z białek.
Ciasto wylać na blachę; masę serową układać łyżką na ciasto (ok. 4-5 oczek w każdym rzędzie). Piec 55 min./175-180st.C

1 comment for “Sernik „Pawie oczka”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *