Składniki:
- Ciasto:
-
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka oleju
- 10 łyżek wody
- 2-3 łyżki kakao „z wiatraczkiem”
- 1 kg zmielonego sera
- 1 szklanka cukru cukier wanilinowy
- 4 łyżki kaszki manny
- ½ kostki roztopionego masła
- 4 żółtka 4 białka (na pianę)
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zagotować i ostudzić. Dodać: 4 żółtka, 2 szklanki mąki, mały proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą z białek pianę, ale najpierw przygotować masę serową.
Składniki na masę wymieszać dodając na końcu pianę z białek.
Ciasto wylać na blachę; masę serową układać łyżką na ciasto (ok. 4-5 oczek w każdym rzędzie). Piec 55 min./175-180st.C
1 comment for “Sernik „Pawie oczka””