Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ogórków i papryki na zimę

Ja nie przepadam za sałatkami na zimę ale ta mi wyjątkowo posmakowała. Z podanej porcji wychodzi 21 słoiczków o pojemności 375 ml.

Składniki:
• ogórki małe 4 kg
• cebula 1 kg
• marchew 1 kg
• papryka czerwona 1 kg
• czosnek 1 główka
• sól 3 łyżki

Zalewa:
• ocet 10% 1,5 szklanki
• cukier biały 1,5 szklanki
• olej roślinny 1,5 szklanki

Sposób przyrządzenia:
W garnku gotujemy ocet z cukrem i studzimy.  Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plasterki razem ze skórką do dużej miski. Solimy i zostawiamy na dwie godziny.  W tym czasie obieramy marchewkę i ścieramy ja na dużych oczkach, cebule kroimy w kostkę i paprykę po dokładnym umyciu także. Wszystkie te warzywa wrzucamy do drugiej miski, dodajemy posiekany czosnek.  Z ogórków odlewamy nadmiar soku i dodajemy pozostałe warzywa i wszystko dokładnie mieszamy.  Do zalewy dodajemy olej i mieszamy.  Nakładamy sałatkę do słoików ugniatając ją trochę. Zalewamy zalewą tak do 3/4 wysokości słoika. Zakręcamy.Pasteryzujemy od 15- 25 minuty w zależności od wysokości słoika.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *