Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z boczku

Dla 6 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 1 kg surowego boczku
• 2 Fixy Soczysty Schab w sosie winnym KNORR
• 2 cebule
• 2 łyżki oleju
• 200 g mięsa mielonego
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki majeranku
• pieprz

Sposób przygotowania: {hidetags}
Przetnij boczek w połowie grubości na połowę nie docinając do końca. Obsyp dokładnie Fixem Soczysty Schab w sosie winnym KNORR.
Podsmaż na patelni cebule pokrojone w piórka.
Wymieszaj cebulę z mięsem mielonym, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz. Tak przygotowany farsz nałóż na boczek, zwiń w roladę i obwiąż dobrze mocną nicią, aby podczas pieczenia się nie rozwinęła.
Umieść roladę w woreczku dołączonym do Fixu i piecz w temperaturze 180° C przez około 2 godziny.
Podawaj roladę na gorąco z czerwoną kapustą, lub na zimno jako wędlinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *