Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Galantyna z kaczki

Dla 6 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 1 kaczka
• 1 Fix Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR
• 400 g mięsa mielonego wieprzowego
• 2 bułki kajzerki
• 1 pomarańcza
• 50 g rodzynek
• 50 g orzechów włoskich
• 1 pęczek natki pietruszki
• pieprz

Sposób przygotowania: {hidetags}
Oddziel mięso kaczki od kości, nacinając ostrym nożem tuż przy kości i starając się nie poprzecinać przy tym skóry.
Posyp mięso Fixem Soczysty Kurczak po cygańsku KNORR z obu stron i pozostaw na co najmniej godzinę w lodówce.
Wymieszaj mięso mielone z bułką uprzednio namoczoną w wodzie. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy, rodzynki, orzechy, i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw całość do smaku pieprzem.
Nałóż tak przygotowany farsz na mięso i zwiń je w roladę. Zwiąż mięso mocną białą nicią, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.
Umieść mięso w woreczku do pieczenia dołączonym do Fixu i piecz około 90 minut w temperaturze 180° C.
Podawaj galantynę na gorąco z czerwoną kapustą, lub na zimno jako wędlinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *