Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptysie z karmem w czekoladzie

Ciasto:

 

  • ½ kostki masła
  • 1 ¾ szkl; mąki pszennej
  • 6 jajek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • cukier puder

     

    Krem:

  • 2 szkl. słodkiej śmietanki
  • 1 ½ tabliczki czekolady
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka mleka
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżeczką cukru waniliowego
  • zagęstnik

 

 

Sposób wykonania:
Masło wrzucić do 1 szklanki zagotowanej wody po czym energicznie mieszając dodać mąkę.
Mieszając trzymać na małym ogniu (około 10minut) aż całość zgęstnieje.
Po tym czasie przełożyć do makutry i gdy trochę ostygnie dodać proszek do pieczenia oraz jajka.
Całość dokładnie wymieszać aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
Ciasto nabieramy łyżką i układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i piec około 30 minut.
W między czasie połowę tabliczki, mleko oraz masło podgrzewać na małym ogniu , aż wszystkie  składniki dokładnie się ze sobą połączą.
Następnie śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, pod koniec dodając zagęstnik, oraz resztę czekolady startej na tarce,
Całość dokładnie wymieszać i powstałym kremem przełożyć pysie.
Polać je czekoladową polewą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *