Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wegetariańskie

Wegetariańskie Fajitas.

Skład: oliwa 1 filiżanka posiekanej cebuli po 1 papryki czerwonej, zielonej i żółtej puszka czerwonej fasoli ½ filiżanki kukurydzy mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 1 filiżanka wody lub bulionu 6 tortilli pszennych sałata Sposób przyrządzenia: Na oliwie podsmażyć cebulę i posiekana paprykę. W bulionie podgotować do częściowego wyparowania fasolę i kukurydzę i 2-3 łyżeczkami przyprawy.…

Jaja topione w szpinaku.

Skład: 6 jaj 1 kg szpinaku ½ szklanki mleka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, ząbek czosnku 20 dag startego sera żółtego gałka muszkatołowa tłuszcz tarta bułka Spasób wykonania: Szpinak popyrkać z wyciśniętym czosnkiem, solą, mlekiem i zasmażką z masła i mąki, dodać gałkę, – żaroodporny półmisek wysmarować tłuszczem i posypać bułką, wyłożyć szpinak,…

Capreze z pomidorami*

* Cykli – przepisy mistrzów. Składniki: (1 porcja) Pomidor – 1 szt. Capreze – 150 g Bazylia świeża Oliwa z oliwek – 1 łyżka Pieprz łamany Sól lub anchois do smaku Sposób przyrządzenia: Kroimy pomidory, capreze. Polewamy oliwą, dodajemy grubą sól morską lub anchois . Autor: Jacek Szczepański Na zdjęciu z dodatkiem bakłażana, pieczonego.

Kiełki dobre na wszystko.

Wyszperane w internecie. Roślina, jak każda dobra matka, stara się swemu potomstwu przekazać wszystko, co najlepsze. Dlatego w kiełkach znajdują się substancje najważniejsze i najbardziej wartościowe, niezbędne do rozpoczęcia nowego życia. Owe "zadatki" przesądzają o tym, że kiełki są bezcenne dla naszego zdrowia. Do niedawna były kojarzone z kuchnią Dalekiego Wschodu. Na szczęście białawe, półprzezroczyste…

Fasolka szparagowa zapiekana.

Skład: 25 dag zielonej fasolki, 6 jaj na tward, 1 posiekana cebula, 1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka, 4 łyżki masła, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, natka pietruszki, 2 łyżki tartej bułki, Sposób przyrządzenia: Fasolkę wymyć, usunąć włókna i ogonki, pokroić w paski, włożyć do wrzątku, gotować, aż będzie prawie miękką Cebulę smażyć na rozgrzanym…