Składniki: 2 szklanki pokrojonych truskawek ¼ szklanki cukru sok cytrynowy do smaku Sposób przyrządzenia: Truskawki zmiksować, dodać cukier i jeśli ktoś lubi sok z cytryny. Jeśli piure ma być dłużej przechowywane (w lodówce do 10 dni) sok cytrynowy działa jak konserwant. Podawać do deserów i innych potraw. Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor:…
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos z miodu do naleśników i gofrów
by Kasia • • 0 Comments
Sosy
Sos jogurtowo-paprykowy
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 200 ml jogurtu 1 średnia cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego zielonego szczypiorku sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek i jogurt. Podprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Gotowy sos pozostawić w chłodnym miejscu…





