Sos który chce zaprezentować jest dość trudny i to tylko dlatego ze wymaga bardzo dużego garnka około 40 litrów i dość dużo czasu około 20 godzin. Jest to sos który stosuje się do steków w całej Anglii ,nazywa się go jus lub stock. Do sosu potrzeba przy wartościach zmniejszonych na garnek 30 litrów. Oczywiście może…
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos barbecie Kingi
by Kinga • • 1 Comment
Sosy
Szybki sos
by Anna • • 0 Comments
Składniki: jeden nieduży ogórek konserwowy lub marynowany dwie łyżki łagodnego keczupu jedna łyżka majonezu Sposób przyrządzenia: Ogórek potrzeć na dużych oczkach tarki, wymieszać z keczupem i majonezem. Podawać z mięsem na gyros lub kebab.
Sosy
Sos z wysp tropikalnych
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka majonezu 1/3 szklanki sosu chili 1 młoda zielona cebulka lub kilka piórek szczypiorku drobno posiekane 1 łyżka sosu tabasco ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, a najlepiej zmiksować. Odstawić na minimum 6 godzin do lodówki. Smacznego!
Sosy
Sos aioli
by Krystyna • • 1 Comment
Składniki: 1 żółtko jaja 6 ząbków czosnku 1 szklanka oliwy z oliwek sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Czosnek wycisnąć na prasce, dodać żółtko i odrobinę soli, powoli dolewając oliwkę mieszać aż do uzyskania konsystencji majonezu. Gdy zrobi się zbyt gęsty można dodać w czasie ucierania dodać łyżkę przegotowanej, zimnej wody. Na koniec ucierania…

