Składniki: 1 łyżeczka soli aromatyzowanej 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka wytrawnej musztardy 1/8 szkl. soku z cytryny 1/8 szkl. octu jabłkowego ¾ szkl. oliwy z oliwek Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą, energicznie mieszając.
Kategoria: Dressing
Dressing
Dressing francuski
by Gabriela Mroczkowska • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżeczka soli aromatyzowanej 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka wytrawnej musztardy 1/8 szkl. soku z cytryny 1/8 szkl. octu jabłkowego ¾ szkl. oliwy z oliwek Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymieszać ze sobą energicznym ruchem. Przed każdym podaniem sos przemieszać.
Dressing
Dressing czosnkowy
by Beata • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku 2 łyżeczki granulowanego czosnku ½ szkl. majonezu ½ szkl. śmietany 3 łyżeczki musztardy 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny ¼ łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki energicznie ze sobą wymieszać. Najlepiej smakuje po 4 dniach.