Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka ze śledzi, papryki i cebuli

Składniki: 8 śledzi 1 szkl. mleka 1 czerwona papryka 5 ogórków konserwowych 1 czerwona cebula 2 łyki śmietany 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy pieprz Sposób wykonania: Śledzie namoczyć w mleku po czym je odcedzić i pokroić w paseczki. Następnie paprykę pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą…

Sałatka z szynki, selera i fasoli

Składniki: 200 g szynki 1 słoiczek selera w zalewie 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu kilka gałązek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w kostkę, seler i kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do szynki. Następnie paprykę pokroić w kostkę a natkę pietruszki posiekać i dodać do reszty składników.…

Sałatka z winogron i melonem

Składniki: 300 g ciemnych winogron 1 melon 200 g żółtego sera 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka konfitury wiśniowej 3 łyżki oleju Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w kostkę, winogrona przekroić na pół a ser pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie musztardę wymieszać z konfiturą ora z olejem i dodać do sałatki. Jeszcze…

Sałatka z łososia, jabłka i ogórka

Składniki: 120 g wędzonego łososia 1 jabłko 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżeczki zielonego marynowanego pieprzu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Łososia pokroić na mniejsze kawałki, obrane jabłko pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a ogórki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie ocet wymieszać z oliwą oraz…