Składniki: 20 dag ananasów 20 dag selera 20 dag buraczków główka sałaty sól sok z 1 cytryny łyżka oleju szczypta cukru pudru sól pieprz Sposób wykonania: Ananasy odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Natomiast selera i buraki ugotować po czym je obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z ananasem. Dodać…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z bobem i fasolą
by Weronika Boryczka • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mrożonego bobu puszka białej fasoli czerwona cebula czerwona papryka 2 łyżki oliwy 3 łyżki białego octu winnego ząbek czosnku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Bób zalać wodą i ugotować. W między czasie cebulę i paprykę pokroić w kostkę a fasole odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając obrany bób. Następnie…
Sałatki z kurczakiem
Sałatka z jajek, pomidorów i kurczaka
by Waldek Suchomski • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo sałata rzymska 2 pomidory pieczona pierś kurczaka ½ serka camembert sól pieprz 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, jajka pokroić na cząstki, pomidory, piersi i ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do…
Sałatki
Sałatka z pomidorków i rukoli
by Wikoria Tchórz • • 0 Comments
Składniki: ogórek 8 pomidorków koktajlowych 8 suszonych pomidorów garść rukoli 10 zielonych oliwek ½ op. sera feta sól pieprz łyżka oliwy łyżka octu winnego Sposób wykonania: Pomidorki przekroić na pół, ser feta pokroić w kostkę, ogórek w plasterki. Wszystko razem wymieszać dodając suszone pomidory, oliwki oraz ruklę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą…
Sałatki
Sałatka na ciepło z karkówki
by Tomek Sadecki • • 0 Comments
Składniki: 40 dag karkówki 30 dag pieczarek cebula 15 dag startego żółtego sera kukurydza z puszki sól pieprz Sposób wykonania; Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać a karkówkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie razem udusić do miękkości , wówczas dodać kukurydze oraz starty ser. Wymieszać i jeszcze chwile trzymać na małym ogniu. Doprawić do smaku…